| Benodigdheden | |
|---|---|
| Oven | |
| Frituurpan | |
| Koekenpan |
Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 15 minuten oventijd)
1 plaattaart
| Ingrediënten | |
|---|---|
| 2 tenen knoflook | |
| 100 gr crème fraîche | |
| 1 verse pizzabodem | |
| 1 ui | |
| 450 gr shoarma | |
| 200 gr friet | |
| 50 gr geraspte kaas | |
| 50 gr cherrytomaat | |
| 1/4 komkommer | |
| 20 gr ijsbergsla | |
| Peper en zout |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. | |
| 2. Snijd de knoflook fijn. Meng deze met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. | |
| 3. Besmeer de pizzabodem met de crème fraîche. Zet 10 minuten in de oven. | |
| 4. Snipper de ui. Bak deze samen met de shoarma in een koekenpan. Zeef het geheel, zodat het vet verdwijnt. | |
| 5. Frituur de frieten gaar. | |
| 6. Haal de pizzabodem uit de oven. Leg hier de gebakken friet op en vervolgens de shoarma. Maak de plaattaart af met de geraspte kaas. Zet dit 5 minuten terug in de oven. | |
| 7. Snijd de cherrytomaat in vieren en de komkommer in kleine stukjes. | |
| 8. Verdeel de cherrytomaat, komkommer en ijsbergsla over de plaattaart. | |
| 9. Maak eventueel af met knoflooksaus. |
Reactie plaatsen
Reacties