| Benodigdheden | |
|---|---|
| Oven | |
| Koekenpan |
Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 8 minuten oventijd)
12 stuks
| Ingrediënten | |
|---|---|
| 1 stokbrood (afgebakken) | |
| 8 el olijfolie | |
| 24 stuks garnalen | |
| 3 tenen knoflook | |
| 3 el mayonaise | |
| 3 el chilisaus | |
| 1/2 tl sambal | |
| 1/2 tl paprikapoeder | |
| 1/2 tl citroensap | |
| 6 dunne plakken komkommer | |
| 25 gr sla |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. | |
| 2. Maak een mengsel van 4 el olijfolie, peper en zout. | |
| 3. Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg deze op een ovenrooster zonder bakpapier. | |
| 4. Smeer één kant in met de olijfolie en zet 8 minuten in de oven. | |
| 5. Meng de garnalen met 4 el olijfolie en 2 tenen knoflook. Zet opzij. | |
| 6. Maak een saus door de mayonaise, chilisaus, sambal, paprikapoeder en citroensap met elkaar te mengen. | |
| 7. Wok de garnalen kort in een koekenpan. | |
| 8. Snijd de plakken komkommer door midden. | |
| 8. Wanneer de plakken stokbrood afgekoeld zijn, strijk je met een teen knoflook over het stokbrood heen. | |
| 9. Besmeer de stokbroodjes met de mayonaise. | |
| 10. Maak het broodje af met de sla, komkommer en de garnalen. |
Reactie plaatsen
Reacties