| Benodigdheden | |
|---|---|
| Oven | |
| Muffinvormpjes | |
| Steelpan | |
| Mixer | |
| Spuitzak |
Bereidingstijd: 30 minuten
(+ 20 minuten oventijd
en
+ 30 minuten wachttijd)
12 cupcakes
| Ingrediënten | |
|---|---|
| 375 gr ongezouten roomboter | |
| 125 gr kristalsuiker | |
| 8 gr vanillesuiker | |
| 2 eieren | |
| 125 gr zelfrijzend bakmeel | |
| 250 ml halfvolle melk | |
| 45 gr bloem | |
| 40 ml Flügel | |
| 200 gr poedersuiker |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. | |
| 2. Klop 125 gr boter met de suiker en vanillesuiker luchtig. Vervolgens voeg je één voor één de eieren toe. | |
| 3. Spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Voeg vervolgens 3 el melk toe. | |
| 4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak 15-20 minuten in de oven. | |
| 5. Zeef de bloem. Verwarm dit samen met 200 ml melk en de Flügel in een steelpan. Zorg ervoor dat er geen klontjes in komen te zitten. Blijf tussendoor roeren. | |
| 6. Wanneer het mengsel een stevige structuur heeft, haal je de pan van het vuur af. | |
| 7. Laat het mengsel op kamertemperatuur komen. | |
| 8. Klop ondertussen met een mixer 250 gr boter met de poedersuiker, totdat er een luchtig beslag ontstaat. | |
| 9. Voeg de Flügelroom toe aan het luchtige beslag en klop luchtig met een mixer. | |
| 10. Zet de botercrème minimaal 30 minuten in de koelkast. | |
| 11. Doe de botercrème in een spuitzak. Verdeel hiermee de crème over de cupcakes. |
Reactie plaatsen
Reacties