| Benodigdheden | |
|---|---|
| Oven | |
| Beslagkom | |
| Steelpan | |
| Bakpapier |
Bereidingstijd: 10 minuten
(+ 20 minuten oventijd)
16 stuks
| Ingrediënten | |
|---|---|
| 4 eieren | |
| 200 gr suiker | |
| 200 gr kokosrasp | |
| 100 gr melkchocolade |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. | |
| 2. Splits de eieren. Doe het eiwit in een beslagkom. | |
| 3. Meng de suiker en kokosrasp met het eiwit. | |
| 4. Giet het mengsel in een steelpan. Verwarm het mengsel 2-3 minuten. Let op: het mengsel mag niet verkleuren. | |
| 5. Maak van het mengsel gelijke balletjes ter grootte van een eetlepel. Verdeel deze over het bakpapier. | |
| 6. Zet 20 minuten in de oven. | |
| 7. Smelt de chocolade au bain-marie. | |
| 8. Wanneer de kokosmakronen afgekoeld zijn, verdeel je de chocolade er overheen. | |
| 💡 TIP! Doe de gesmolten chocolade in een boterhamzakje. Knip vervolgens een klein puntje van het zakje af. Zo kun je mooie lijnen chocolade over de koksmakronen heen trekken. |
Reactie plaatsen
Reacties