| Benodigdheden | |
|---|---|
| Frituurpan | |
| Oven | |
| Ovenschaal |
Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 10 minuten frituren)
1 schaal
| Ingrediƫnten | |
|---|---|
| 250 gr cherrytomaat | |
| 1 el olijfolie | |
| 1 tl Italiaanse kruiden | |
| 2 stuks zoete aardappel | |
| 2 el mayonaise | |
| 1 tl sriracha | |
| 5 mozzarellabolletjes | |
| 1 stengel bosui | |
| Peper en zout |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de frituurpan voor op 150 graden. | |
| 2. Doe de cherrytomaat in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en Italiaanse kruiden. Pof de tomaatjes 15 minuten in de oven. | |
| 3. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne repen. Dep de zoete aardappel droog. Frituur de zoete aardappel 4 minuten. Haal nu de friet eruit en zet de frituurpan op 180 graden. Frituur vervolgens de zoete aardappel nogmaals 5 minuten, zodat ze lekker knapperig zijn. | |
| 4. Meng de mayonaise met de sriracha tot een glad geheel. | |
| 5. Halveer de mozzarellabolletjes en snijd de stengel bosui in kleine ringen. | |
| 6. Verdeel de zoete aardappel over een schaal. Leg hier vervolgens de gepofte tomaat, mozarellabolletjes en bosui over. Maak af met de sriracha-mayonaise en met peper en zout. |
Reactie plaatsen
Reacties