| Benodigdheden | |
|---|---|
| Oven | |
| Koekenpan |
Bereidingstijd: 15 minuten
(+ 70 minuten oventijd)
1 schaal
| Ingrediënten | |
|---|---|
| 175 gr kippendij | |
| 1/2 ui | |
| 1 teen knoflook | |
| 1/4 rode paprika | |
| 1/4 rode peper | |
| 3 el ketchup | |
| 3 el BBQ-saus | |
| 150 gr tortillachips | |
| 20 gr geraspte kaas |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de oven voor op 160 graden. | |
| 2. Breng de kippendij op smaak met peper en zout. | |
| 3. Snipper de ui en snijd de knoflook, rode peper en paprika fijn. | |
| 4. Braad de kip aan in boter op middelhoog vuur in een braadpan, totdat deze goudbruin van kleur is. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. | |
| 5. Voeg de gesneden groenten toe en bak deze kort mee. | |
| 6. Maak een saus van de ketchup en de BBQ-saus door deze met elkaar te mengen. Voeg de saus vervolgens toe aan de kip. | |
| 7. Zet het vuur uit. Doe de deksel op de braadpan en zet deze 60 minuten in de oven. | |
| 8. Haal de braadpan uit de oven en pluk de kip uit elkaar. Tip: gebruik hiervoor een mixer. | |
| 9. Verwarm de oven nu voor op 200 graden. | |
| 10. Doe de tortillachips in een ovenschaal en verdeel de pulled chicken erover. | |
| 12. Maak de nacho's af met geraspte kaas. | |
| 13. Zet 8-10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is. | |
| 💡 TIP! Maak de nacho's af met crème fraîche en bosui. |
Reactie plaatsen
Reacties