| Benodigdheden | |
|---|---|
| Frituurpan |
Bereidingstijd: 30 minuten
24 stuks
| Ingrediënten | |
|---|---|
| 35 gr walnoten | |
| 1/2 tl tijm | |
| 1/2 tl rozemarijn | |
| 1 ei | |
| 12 loempiavellen | |
| 200 gr brie | |
| Honing | |
| Sesamzaadjes |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Hak de walnoten fijn. Meng deze vervolgens met de tijm en rozemarijn. | |
| 2. Klop het ei los. | |
| 3. Leg 2 loempiavellen op elkaar en snijd vervolgens in vieren. Leg in één van de hoeken een stukje brie en een eetlepel walnoten. Doe er vervolgens een druppel honing overheen. | |
| 4. Vouw de hoek waarin de brie ligt in een punt naar binnen. Vervolgens vouw je de linker- en rechterpunt naar binnen. De laatste punt smeer je in met ei. Vervolgens rol je de loempia op. | |
| 5. Smeer wat ei op de platte kant van de loempia en strooi er wat sesamzaadjes overheen. | |
| 6. Frituur de loempia's 3-4 minuten op 180 graden. | |
| 💡 TIP! Maak je niet alle loempia’s tegelijk op? Bewaar ze dan in de vriezer tot de volgende borrel. |
Reactie plaatsen
Reacties