| Benodigdheden | |
|---|---|
| Oven | |
| Braadpan | |
| Mixer | |
| Frituurpan |
Bereidingstijd: 30 minuten
(+ 60 minuten oventijd)
20 stuks
| Ingrediënten | |
|---|---|
| 350 gr kippendij | |
| 1 ui | |
| 2 tenen knoflook | |
| 1/2 rode paprika | |
| 1/2 rode peper | |
| 5 el ketchup | |
| 5 el BBQ-saus | |
| 1 ei | |
| 10 loempiavellen | |
| Peper en zout |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de oven voor op 160 graden. | |
| 2. Breng de kippendij op smaak met peper en zout. | |
| 3. Snipper de ui en snijd de knoflook, rode peper en paprika fijn. | |
| 4. Braad de kip aan in boter op middelhoog vuur in een braadpan, totdat deze goudbruin van kleur is. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. | |
| 5. Voeg de gesneden groenten toe en bak deze kort mee. | |
| 6. Maak een saus van de ketchup en de BBQ-saus door deze met elkaar te mengen. Voeg de saus vervolgens toe aan de kip. | |
| 7. Zet het vuur uit. Doe de deksel op de braadpan en zet deze 60 minuten in de oven. | |
| 8. Haal de braadpan uit de oven en pluk de kip uit elkaar. Tip: gebruik hiervoor een mixer. | |
| 9. Klop het ei los. | |
| 10. Leg 2 loempiavellen op elkaar en snijd deze vervolgens in vieren. Leg in één van de hoeken een eetlepel pulled chicken. | |
| 11. Vouw de hoek waarin de pulled chicken ligt in een punt naar binnen. Vervolgens vouw je de linker- en rechterpunt naar binnen. De laatste punt smeer je in met ei. Rol vervolgens de loempia op. | |
| 12. Frituur de loempia's 3-4 minuten op 180 graden. | |
| 💡 TIP! Maak je niet alle loempia’s tegelijk op? Bewaar ze dan in de vriezer tot de volgende borrel. |
Reactie plaatsen
Reacties