| Wat heb je nodig voor 1 pizza? | |
|---|---|
| 5 sjalotjes | |
| 2 tenen knoflook | |
| 100 gr uitgebakken spekjes | |
| 250 ml rode wijn | |
| 3 el balsamico | |
| 200 gr brie | |
| 200 gr witlof | |
| 1 rol vers pizzadeeg | |
| 50 gr walnoten |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. | |
| 2. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Wok deze ongeveer 5 minuten in de pan. Bak vervolgens de spekjes voor 3 minuten mee. | |
| 3. Voeg de rode wijn en balsamico toe. Zet het vuur laag en laat rustig sudderen. Na 15-20 minuten is de compote klaar. | |
| 4. Snijd de brie in plakken en haal de blaadjes van de witlof af. | |
| 5. Verdeel de plakken brie, uiencompote en witlof over de pizza. Bak de pizze in 15 tot 20 minuten af, totdat de brie gemsolten is. | |
| 6. Maak de pizza af met fijngehakte walnoten. |
Reactie plaatsen
Reacties