| Benodigdheden | |
|---|---|
| Oven | |
| Koekenpan | |
| Grillpan |
Bereidingstijd: 30 minuten
(+ 8 minuten oventijd)
12 stuks
| Ingrediënten | |
|---|---|
| 1 stokbrood (afgebakken) | |
| 4 el olijfolie | |
| 150 gr spekjes | |
| 150 gr geitenkaas | |
| 2 el honing | |
| 2 el yoghurt | |
| 2 peren | |
| 1 teen knoflook | |
| Peper en zout |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. | |
| 2. Maak een mengsel van de olijfolie, peper en zout. | |
| 3. Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg deze op een ovenrooster zonder bakpapier. | |
| 4. Smeer één kant in met de olijfolie en zet 8 minuten in de oven. | |
| 5. Bak de spekjes krokant in een koekenpan. | |
| 6. Meng de geitenkaas, 1 el honing en de yoghurt tot een glad geheel. | |
| 7. Snijd de peer in plakjes en grill deze 3 minuten in een grillpan. De laatste minuut voeg je 1 el honing toe, zodat de peer karamelliseert. | |
| 8. Wanneer de plakken stokbrood afgekoeld zijn, strijk je met een teen knoflook over het stokbrood heen. | |
| 9. Besmeer de stokbroodjes met de geitenkaasspread. | |
| 10. Maak het broodje af met de gekaramelliseerde peer en gebakken spekjes. |
Reactie plaatsen
Reacties