| Benodigdheden | |
|---|---|
| Oven | |
| Staafmixer |
Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 8 minuten oventijd)
12 stuks
| Ingrediënten | |
|---|---|
| 1 stokbrood (afgebakken) | |
| 4 el olijfolie | |
| 1 rijpe avocado | |
| 1 tl citroensap | |
| 1 el yoghurt | |
| 1 el crème fraîche | |
| 4 eieren | |
| 200 gr gerookte zalm | |
| Peper en zout |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. | |
| 2. Maak een mengsel van de olijfolie, peper en zout. | |
| 3. Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg deze op een ovenrooster zonder bakpapier. | |
| 4. Smeer één kant in met de olijfolie en plaats 8 minuten in de oven. | |
| 5. Haal het vruchtvlees uit de avocado en besprenkel met het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. | |
| 6. Doe de avocado, yoghurt en crème fraîche in een kom en pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Breng eventueel op smaak met wat extra citroensap. | |
| 7. Kook de eieren hard in 8 minuten. Spoel ze vervolgens af met koud water en snijd in dunne plakjes. | |
| 8. Wanneer de plakken stokbrood afgekoeld zijn, strijk je met een teen knoflook over de plakken heen. | |
| 9. Verdeel de avocado-crème over de plakken stokbrood | |
| 10. Beleg elke plak met gerookte zalm en 2 plakjes gekookt ei | |
| 11. Maak de bruschetta eventueel af met wat fijngesneden rucola of rode ui. |
Reactie plaatsen
Reacties