| Wat heb je nodig? | |
|---|---|
| 3 el sojasaus | |
| 4 el rijstazijn | |
| 1 el limoensap | |
| 0,5 cm verse gember | |
| 200 gr verse zalm | |
| 20 gr verse bieslook | |
| Kewpie mayonaise naar smaak | |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Rasp de gember. Meng met de sojasaus, rijstazijn en limoensap. Zet de marinade opzij. | |
| 2. Snijd de zalm in dunne plakken en de bieslook fijn. | |
| 3. Verdeel de zalm over een bord. Schenk hier vervolgens de marinade overheen. Brand af met een gasbrander, zodat de zalm kort gaart. | |
| 4. Maak af met de verse bieslook en Kewpie mayonaise naar smaak. | |
Proost bij dit gerecht met de Viognier 2023 van Familie Guilhem. Een frisse en bloemige wite wijn met t onen van citroen, perzik, abrikoos en karwijzaad. Hierdoor past de wijn perfect bij een visgerecht, zoals deze geflambeerde zalm.
*samenwerking met Pays d'Oc
Reactie plaatsen
Reacties