| Benodigdheden | |
|---|---|
| Koekenpan | |
Bereidingstijd: 20 minuten
15 stuks
| Ingrediƫnten | |
|---|---|
| 1 ui | |
| 2 tenen knoflook | |
| 500 gr half-om-half gehakt | |
| 1 ei | |
| 2 el paneermeel | |
| 1 el bakboter | |
| 330 ml tomato frito | |
| 1,5 el sambal | |
| Peper en zout |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Snijd de ui en knoflook fijn. | |
| 2. Meng het gehakt met de ui en knoflook. Voeg vervolgens het ei, paneermeel een halve eetlepel sambal hieraan toe. Kruid met peper en zout. Meng het geheel goed. | |
| 3. Draai gehaktballetjes van het mengsel. | |
| 4. Verwarm de bakboter in de koekenpan. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en bak goudbruin. | |
| 5. Maak ondertussen de tomatensaus door de tomato frito en sambal met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout. | |
| 6. Wanneer de gehaktballetjes bijna gaar zijn, voeg je de tomatensaus toe. Laat de balletjes even pruttelen in de saus, totdat deze warm is. |
Reactie plaatsen
Reacties