| Benodigdheden | |
|---|---|
| Oven | |
| Koekenpan |
Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 20 minuten oventijd)
30 stuks
| Ingrediënten | |
|---|---|
| 20 gr pijnboompitten | |
| 200 gr mozzarella | |
| 1 ei | |
| 8 plakken bladerdeeg | |
| 4 el pesto | |
| 12 plakken rauwe ham | |
| Peper en zout |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. | |
| 2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. | |
| 3. Snijd de mozzarella in kleine stukjes. | |
| 4. Klop het ei los. | |
| 5. Plak 2 plakken bladerdeeg aan elkaar. Zorg ervoor dat ze goed op elkaar aansluiten. | |
| 6. Smeer het bladerdeeg in met 1 el pesto. Zorg ervoor dat één rand niet belegd wordt. Verdeel vervolgens de rauwe ham, pijnboompitjes en mozzarella. Bestrooi met peper en zout naar smaak. | |
| 7. Rol het bladerdeeg op. Smeer de rand die niet belegd is in met het losgeklopte ei. | |
| 8. Leg de opgerolde pizzarolletjes 5 minuten in de vriezer. Vervolgens snijd je ze in 8 dunne plakken en leg je ze op een bakplaat met bakpapier. | |
| 9. Smeer het bladerdeeg in met ei. | |
| 10. Plaats de pizzarolletjes 20 minuten in de oven. | |
| 💡 TIP! Vries de pizzarolletjes in, zodat je ze bij de volgende borrel alleen hoeft op te warmen in de oven. |
Reactie plaatsen
Reacties