| Benodigdheden | |
|---|---|
| Oven | |
| Ovenschaal |
Bereidingstijd: 15 minuten
(+ 25-30 minuten oventijd)
12 stuks
| Ingrediënten | |
|---|---|
| 1 stokbrood (afgebakken) | |
| 4 el olijfolie | |
| 500 gr cherrytomaat | |
| 1 el olijfolie | |
| 1 tl Italiaanse kruiden | |
| 1 teen knoflook | |
| 150 gr ricotta | |
| 4 el groene pesto | |
| 12 olijven | |
| Peper en zout |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. | |
| 2. Maak een mengsel van de olijfolie, peper en zout. | |
| 3. Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg deze op een ovenrooster zonder bakpapier. | |
| 4. Smeer één kant in met de olijfolie en plaats 8 minuten in de oven. | |
| 5. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal 15-20 minuten in de oven. | |
| 6. Wanneer de plakken stokbrood afgekoeld zijn, strijk je met een teen knoflook over de plakken heen. | |
| 7. Besmeer de stokbroodjes met de ricotta en pesto. Verdeel vervolgens de gepofte tomaatjes erover. Maak af met de dungesneden olijven. |
Reactie plaatsen
Reacties