| Benodigdheden | |
|---|---|
| Oven |
Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 8 minuten oventijd)
12 stuks
| Ingrediënten | |
|---|---|
| 1 stokbrood (afgebakken) | |
| 4 el olijfolie | |
| 150 gr biefstuk | |
| 1 teen knoflook | |
| 100 gr roomkaas | |
| 20 gr rucola | |
| 2 el parmezaanse kaas | |
| Balsamico | |
| Peper en zout |
| Bereidingswijze | |
|---|---|
| 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. | |
| 2. Maak een mengsel van de olijfolie, peper en zout. | |
| 3. Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg deze op een ovenrooster zonder bakpapier. | |
| 4. Smeer één kant in met de olijfolie en plaats 8 minuten in de oven. | |
| 5. Bak de biefstuk in de pan met een beetje boter. Schroei het vlees eerst dicht op hoog uur en zet daarna het vuur lager. Bak 3 tot 4 minuten. Haal het vlees vervolgens uit de pan en dek af met aluminiumfolie om te laten rusten. | |
| 6. Wanneer de plakken stokbrood afgekoeld zijn, strijk je met een teen knoflook over de plakken heen. | |
| 7. Besmeer het stokbrood met de roomkaas. Verdeel vervolgens de rucola erover. | |
| 8. Snijd de biefstuk in dunne plakken en verdeel deze ook over de stokbroodjes. Maak af met de parmezaanse kaas en balsamico. Bestrooi eventueel met peper en zout. |
Reactie plaatsen
Reacties